lauantai 25. helmikuuta 2017

Lindbergh 2 & 3

Lennokas seikkailu jatkuu

  
Hinta: 6,20e/kpl
Tekijä: Ahndongshik
Suomentaja: Juha Mylläri
Kustantaja: Sangatsu Manga
Ikäsuositus: 12+
Genre: Seikkailu/Fantasia/Jännitys
Osa: 2 & 3 /8

Kuvaukset:

"Nuori lammaspaimen Knit haaveilee isänsä tavoin lentämisestä, jonka kuningas on kieltänyt jyrkästi. Taivaalta ilmestynyt Shark kuitenkin auttaa pojan lentoon ja ulos ahtaasta Elduran pikkuvaltiosta. Mutta ikäviäkin yllätyksiä on luvassa, eikä Knit kohta enää tiedä, keneen voisi luottaa..."

"Vasta lentämisen aloittanut Knit päätyy Shantosin lentokilpailuun! Ja kuin vaikeassa radassa ei olisi tarpeeksi, kisan panokset ovat yllättävän korkeat...Myös Shark ryhtyy uhkapeliin, kun kaupunkiin saapuu yllättävä vieras."

Spoilerivaroitus!

Lindbergh kertoo Knitistä, joka haaveilee lentämisestä. Tavattuaan Sharkin hän lähtee Eldurasta maailmaan, missä lentäminen on osa arkipäivää. Tästä alkaa Knitin seikkailut. Seikkaileminen ei kuitenkaan ole helppoa; Knit on yksin luottamuksensa kanssa kaukana kotimaastaan, minne paluu on mahdotonta. Pian Knitin luottamus Sharkia kohtaan alkaa horjua, kun selviää että Shark on ilmarosvolaivueen kapteeni. Ensimmäiseltä rosvo-keikalta kuitenkin selviää, että Shark ryöstää oikeuden puolesta samalla vapauttaen ihmiskaupan uhreja ja lindberghejä. Knitin luottamus ilmarosvoihin palaa ja pian hänkin tuntee olonsa kotoisaksi ilmarosvojen parissa. Knit alkaa oppia lentämään rosvojen avulla ja hän pääsee osallistumaan Shantosin lentokilpailuun. Kilpailun lisäksi Knit saa vielä haastajan ja Knitin paineet suoriutua kisasta kasvavat. Silti Knit yrittää parhaansa ja onnistuu sinnikkyytensä ansiosta. Lentokilpailun ohella on kuitenkin myös vähän muuta. Hallitseva kuningatar on saapunut Shantosiin, eikä Shark näytä olevan kovin tyytyväinen kuningattareen, joka aikoo käyttää lindberghejä sodassa.

Lindbergh jaksaa yllättää. Sanoin aiemmassa Lindbergh-postauksessani että sarja tarjoaa aivan ainutlaatuisen lukukokemuksen. No, nyt pitää korjata tuota kehua: Lindbergh tarjoaa aivan ainutaatuisen lukukokemuksen - ja vähän enemmänkin.

Jo valmiiksi vauhdikas tarina muuttuu paljon mielenkiintoisemmaksi, kun lukijalle selviää, että Eldura on vasta pieni osa tätä suurta lindberghien maailmaa, mitä taivas yhdistää. Seikkailun aineksia on entistä enemmän ja lukija saa oikein uppoutua syvemmälle tähän lindbergien maailmaan. Myös hahmokaarti kasvaa. Jokainen hahmo jää kuitenkin lukijan mieleen omalla persoonallaan ja hauskalla ulkonäöllään. Hahmoja myös aletaan ymmärtämään paremmin kuin alussa ja hahmojen rakkaus lentämiseen sekä seikkailuun näkyy entistä paremmin, mikä saa lukijan rakastamaan hahmoja entistä enemmän.



Ahndongshikin omalaatuinen jälki jättää lukijan mieleen samalla jotain uutta mutta myös vanhaa. Esimerkiksi lentopiraattien jäsenet sekä erilaiset lento-alukset toivat mieleeni Ghiblin Laputa-elokuvan. Myös Ahndongshikin selkeä ja kaunis jälki miellyttävät varmasti lukijaa. Suomennos ja painojälki on todella hyvää ja alussa olevat värisivut tuovat plussaa.


Ahndongshikin jälki on kuin Hayao Miyazakin elokuvista.


Jos Lindberghiin ei ole vielä ehtinyt tarttua, niin nyt! Hiljattain alkanut sarja tarjoaa varmasti tulevaisuudessakin lennokkaita seikkailuja - niin että pian myös lukija haluaa lentää.

-Satsu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti